Mesoloog

Inge Kuijk

Inge Kuijk

Ik ben Inge Kuijk (1985) en woonachtig in Ruurlo.

Ik ben moeder van onze vier lieve kinderen. ( Gwen, Kai, Mik & Pip)

In 2008 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. In mijn eerste 2 jaar als fysiotherapeute heb ik in vele sectoren
(ziekenhuis, 1e lijn en  re-integratie) van de fysiotherapie gewerkt om te zien waar mijn interesse vooral naar uitging. In 2009 ben ik gaan werken als fysiotherapeute in het revalidatiecentrum Roessingh te Enschede. Hier werkte ik met veel plezier in het orthopedie/amputatie team. In april 2018 heb ik de keuze gemaakt om daar te stoppen als fysiotherapeut en me volledig te richten op mijn gezin (3 kinderen) en mijn eigen praktijk.  Eerst heb ik op twee locaties gewerkt (Enschede & Zelhem) maar per juni 2020 ben ik alleen nog werkzaam op de locatie in Zelhem.

Vanaf mijn 18e heb ik veel gereisd en vrijwilligerswerk gedaan in Afrika en Zuid-Amerika. Ik vind het fascinerend te zien hoe de mensen daar de natuur gebruiken om gezond te blijven maar ook om het lichaam te helpen bij ziekte. Denk aan kruiden, gebruik van bepaalde soorten voeding etc.

De westerse geneeskunde heeft zich goed ontwikkeld maar soms mis ik de brede kijk en integratie met andere vormen van geneeswijzen. Uiteindelijk heb ik dit gevonden in de mesologie. Daarom ben ik in 2010 met de opleiding mesologie begonnen.

De opleiding in Amsterdam heb ik in februari 2016 afgesloten met de verdediging van mijn thesis:

“Waaruit kan het mesologisch onderzoek & behandeling bestaan bij vrouwelijke patiënten met subfertiliteit?”

Heeft u klachten of bent u geïnteresseerd in mesologie, neem dan contact met me op.

Dit kan telefonisch of per e-mail.